Check-in

De mooiste reisinspiratie voor uit én thuis

Zanzibar

CURRY’S EN KITEN

Debby Ego (42) is freelance televisie­producer.  Met haar gezin woonde ze een tijdje op een van haar favoriete vakantie­bestemmingen: het prachtige Zanzibar.

Wat kenmerkt Zanzibar?

“Zanzibar staat vooral bekend om de witte stranden met diepblauwe zee die het eiland omringen, maar ook het eten is fantastisch. Het is echt een mengelmoes van Arabische, oosterse, Afrikaanse en westerse invloeden en dat proef je in de rijke keuken die varieert van de lekkerste Indiase curry’s tot de beste hummus en falafel.”

Wat zijn echte must-sees?

“Voor watersporters is het oosten van Zanzibar een paradijs. Door het extreme verschil in eb en vloed ontstaat een lagune die perfect is om te kiten. Midden op het eiland ligt het Jozani Chwaka Bay National Park, waar de zeldzame rode franjeapen leven. Voor culturele activiteiten is de hoofdstad Stone Town de place to be. Slenter door kleurrijke steegjes en winkels, neem een kijkje op de lokale spice market of bezoek het Freddie Mercury Museum.”

Hoe kan men Zanzibar het best ontdekken?

“In het oosten van Zanzibar is het echte, lokale leven te ervaren: zodra het eb is, gaan de dorpelingen het rif op. Vrouwen verzamelen schelpjes en mannen speuren met speren naar octopussen. Bellevue Guesthouse organiseert sea safari’s waarbij een gids je dit allemaal van dichtbij laat zien. Een unieke belevenis.”

Naar Zanzibar

Vluchtduur 8 uur en 35 minuten.

BOEK JE REIS

Naar Zanzibar vanaf 27.500 Miles.

MILES

Boek

Thirsa en het spookvliegtuig

KLM-piloot Connie Mitchell heeft een avontuurlijk kinderboek uitgebracht: Thirsa en het spook-vliegtuig. Thirsa en haar twee beste vrienden ontdekken een geheime kamer op de zolder van Thirsa’s oma, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog een piloot verborgen zat. Ze raken verzeild in een avontuur waarbij de vlieglessen van Thirsa’s vader goed van pas komen.

 

Flying Dutchman geeft 3 exemplaren weg. Mail naar fdmagazine@klm.com. Vermeld uw Flying Blue-nummer. Eén deelnemer per huisadres. U kunt reageren t/m 31 juli 2021.

Musea

MEESTERWERK AAN HUIS

Altijd al eens de Vaticaanse Musea willen bezoeken? Met de gratis virtuele tour kan dat nu vanuit huis. Bezichtig kunstschatten uit de Romeinse en Egyptische oudheid die in de 26 verschillende musea te vinden zijn. Aanschouw Michelangelo’s meesterwerk, de indrukwekkende Sixtijnse Kapel, in 360 graden. Loop verder door de andere Vaticaanse Musea met iconische kunstwerken en ruimtes zoals de Kaartengalerij, de Stanza della Segnatura en de Vaticaanse Pinacotheek met schilderijen van onder anderen Leonardo da Vinci.

m.museivaticani.va

Fietsroutes

Op de pedalen

Langs zee, door de bergen en via prachtige dorpjes: met deze fietsroutes ontdekt u de mooiste plekken van Europa.

Op en neer in noordelijk Mallorca

Het dorpje Port de Pollença is het beginpunt van deze twintig kilometer lange fietsroute. Deels langs zee en deels door berglandschap, geniet u van schitterende uitkijkpunten. De bochten en hoogteverschillen maken de route een tikkeltje uitdagend, maar hij is zeker de moeite waard.

 

Aan de Zweedse kust

De Kattegattleden loopt langs de zuidwestkust van Zweden over een afstand van 395 kilometer. Start in Helsingborg en eindig in Göteborg. In acht etappes ervaart u al het moois van Zweden: een uitgestrekte kustlijn, mooie natuurgebieden en tal van monumenten.

visitsweden.nl

Drielandenspoor

De 130 kilometer lange Parenzanaroute is letterlijk grensoverschrijdend: het fietspad loopt van het Italiaanse Muggia door Slovenië naar Poreč in Kroatië. In Kroatië is het traject deels onverhard; in het Sloveense deel fietst u over een geasfalteerd pad dat door een oude spoortunnel loopt. De route is bijna verkeersvrij en kent weinig hoogteverschillen, dus hij is goed te doen met kinderen.

parenzana.net

Rotterdam

TERUG IN DE CHINESE TIJD

Journalist Ellen Thorbecke kocht in de jaren dertig van de vorige eeuw haar eerste camera voor een reis naar China. Daar fotografeerde ze met open blik het dagelijks leven. Haar foto’s zijn nu te bewonderen in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, op de tentoonstelling Ellen Thorbeckes China. Bijzonder, omdat er weinig beeld bestaat van het dagelijks leven van het China van toen.

5 juni t/m 12 september 2021 in het Nederlands Fotomuseum.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send