Check-in

De mooiste reisinspiratie voor uit én thuis

Stockholm

GROEN & VERNIEUWEND

Influencer Nicole Falciani (25) verhuisde onlangs voor de liefde naar Italië en reist veelal de wereld rond, maar blijft groot fan van haar geboortestad Stockholm.

Wat zijn de must-do’s van Stockholm?

“Stockholm ligt verspreid over veertien eilanden: de stad is dus volledig omringd door water en natuur. Wandel met een overheerlijk kaneel- of kardemombroodje van Ett Bageri of Lillebrors Bageri over het groenste eiland van de stad: Djurgården, waar ook ABBA The Museum te vinden is. ’s Zomers is Hornstulls marknad, een grote vlooienmarkt met foodtrucks op het strand, dé hotspot. En: mis het moderne fotografiemuseum Fotografiska niet.”

Hoe is Stockholm te ontdekken als local?

“Locals vermijden de toeristische plekken, zoals winkelstraat Drottninggatan en eiland Gamla Stan. De verborgen parels? Karaokebar Moyagi, wijnbar Alba, restaurant Supper en stadspark Nytorget. Stockholm is klein maar fijn, dus alles is te voet of met de fiets prima te bereiken.”

 

Wat zijn de culinaire hoogstandjes van de stad?

“Naast de eerdergenoemde kaneel- en kardemombroodjes – ook wel kanelbulle en kardemummabullar genoemd – is räksmörgås een aanrader: een broodje met onder meer garnalen. O, en proef uiteraard van de Zweedse zalm en Zweedse gehaktballen.”

@nicolefalciani

Naar Stockholm

Vluchtduur 2 uur.

BOEK JE REIS

Naar Stockholm vanaf 9.500 Miles.

MILES

Boek

Grillen 2.0

Het is weer barbecueseizoen! De Modus operandi, de ‘barbecue-kookbijbel’ van Big Green Egg, bevat bijna duizend pagina’s aan kooktips, inspiratie en meer dan driehonderd volledig uitgewerkte barbecuerecepten – van vlees, vis, schaal- en schelpdieren en groenten tot desserts en deegwaren. Mét extra werkboek en opbergcassette van stevig karton. Een must-have voor masterchefs in spe.

€ 195. fanshop.biggreenegg.eu

Expositie

WAT EEN WERELDSTEDEN

De indrukwekkende tentoonstelling Chagall, Paris – New York presenteert én projecteert het gehele oeuvre van de Russisch-Franse kunstschilder Marc Chagall (1887-1985) in het digitale, Parijse kunstcentrum Atelier des Lumières. Zowel Parijs als New York spelen hierbij grote rollen: deze wereldsteden waren in Chagalls leven van cruciaal belang voor zijn carrière in de moderne kunst.

 T/m 7 januari 2024 in L’Atelier des Lumières in Parijs, atelier-lumieres.com

Kenia • Tanzania • Zimbabwe

3x safari’s vanuit de lucht

Een safari is sowieso een fantastische ervaring, maar door er eentje vanuit de lucht te ondernemen, heeft u net weer een ander (indrukwekkend) perspectief. Bijzonder en onvergetelijk!

Unieke wildernis in Kenia

Zweven boven de besneeuwde toppen van Mount Kenya en van bovenaf turen naar neushoorns en leeuwen, om vervolgens over adembenemende rotsformaties richting grote groepen flamingo’s in prachtige meren te vliegen: tijdens een helikoptersafari, te boeken via The Safari Collection, kijkt u uw ogen uit.

thesafaricollection.com

De grote trek in Tanzania

Een safari is hoe dan ook magisch, maar tijdens de zonsopkomst vanuit een heteluchtballon van Asilia Africa getuige zijn van de grote trek in de Serengeti? Dat is al helemaal betoverend. Of ontdek Tarangire National Park, terwijl u kuddes olifanten en buffels onder u kunt spotten.

asiliaafrica.com

In vogelvlucht over Zimbabwe

In een privévliegtuig van Cross Country Air Safaris bepaalt u zelf of u een extra rondje boven de highlights van Zimbambwe, zoals de indrukwekkende Victoriawatervallen, cirkelt. Om vervolgens door te vliegen naar Hwange National Park, waar de piloot u bijpraat over alle wildlife.

airsafaris.co.za

 

Festival

VOETEN VAN DE VLOER

Van begin juli tot begin oktober is er een extra reden waarom een weekend Barcelona een wervelend idee is. In die periode wordt namelijk elke zondag bij het prachtige park Jardins de Joan Brossa op de Montjuïc-heuvel Brunch in the park gehouden, een festival met dj’s vanuit de hele wereld. Geschikt voor alle leeftijden en met prachtig uitzicht over de stad én de zee.

barcelona.brunch-in.com

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send