KLM FOR YOU FLY RESPONSIBLY

Uitbreiding van de vloot

Comfort in een
duurzaam jasje

Groter, stiller en lichter: dat is de nieuwe Embraer 195-E2. KLM heeft 25 nieuwe exemplaren van het toestel aan haar vloot toegevoegd. Zo biedt KLM passagiers niet alleen een nieuw toestel met meer comfort, maar ook een toestel dat – door de vele nieuwe ecovriendelijke opties – duurzamer vliegt. 

leestijd: 5 min

lees verder

Het updaten en vernieuwen van de vloot is een belangrijk onderdeel van KLM’s missie om vluchten duurzamer te maken. Daarom voegt KLM 25 nieuwe, geüpdatete toestellen toe aan de Cityhopper-vloot. De nieuwe Embraer 195-E2 heeft 132 zitplaatsen, 32 meer dan zijn voorganger, de Embraer 190 – voorheen het grootste toestel van KLM’s Cityhopper-vloot.

Het nieuwe vliegtuig accommodeert het groeiend aantal passagiers in de toekomst, zonder de hoeveelheid vluchten te hoeven aanpassen. Naast de bestelling van 25 nieuwe Embraer 195-E2-toestellen heeft KLM Cityhopper de optie geplaatst op nog eens tien toestellen.

“Het ergonomische design van de Recaro-stoelen geeft reizigers meer beenruimte”

Stil comfort

Het nieuwe toestel is uitgerust met de nieuwe Recaro-stoelen. Het ergonomische design geeft reizigers meer beenruimte. Reizigers in Business Class hebben zelfs de optie om de rug- en hoofdleuning te verstellen. De stoelen zijn ook lichter dan hun voorgangers, met als voordeel dat het toestel minder brandstof verbruikt en dus minder CO2 uitstoot. Daarnaast hebben alle stoelen een USB-poort. Wellicht heeft u al op een nieuwe Recaro-stoel gezeten – ze worden ook al in KLM’s nieuwste Boeing-737’s gebruikt. Niet alleen de stoelen hebben een upgrade gekregen: ook de lichten in de cabine hebben een speciale sfeerfunctie gekregen, en bovendien zijn de opbergbakken boven de stoelen ruimer geworden.

Zo heeft u voortaan nog meer ruimte om uw handbagage op te bergen. Door een derde cabin crew member aan de nieuwe Cityhopper-vluchten toe te voegen, hoopt KLM de ultieme reiservaring te kunnen verzorgen. Ondanks het toevoegen van extra stoelen aan boord vliegt de nieuwe Embraer zuiniger dan zijn voorganger. De Embraer 195-E2 verbrandt 9 procent minder brandstof per vlucht en stoot 31 procent minder CO2 per passagier uit dan de E190. Daarnaast is de nieuwe Embraer 63 procent stiller dan de E190. Het vervangen van oude toestellen door nieuwere is onderdeel van KLM’s Fly Responsibly-initiatief. Dit initiatief van KLM bundelt alle inspanningen die er nu – en in de toekomst – zijn om zo de duurzaamheid van haar operaties te vergroten.

lees verder

“De Embraer 195-E2 verbrandt negen procent minder brandstof per vlucht”

Een duurzame focus

“Niet alleen is de Embraer 195-E2 op economisch vlak aantrekkelijk, hij past ook perfect in ons duurzame beleid,” legt Warner Rootliep, Managing Director KLM Cityhopper, uit. “Dit geeft ons de ruimte om onze operaties, maar ook de luchtvaartsector in zijn geheel, duurzamer te maken. Meer dan ooit tevoren ligt onze focus volledig op het verkleinen van het effect op ons milieu, en onze ecologische voetafdruk.” De nieuwe toestellen zijn op vele manieren óók een stap naar een duurzamere toekomst, aldus Rootliep. “We zijn ontzettend trots dat we met de Cityhopper de afgelopen jaren zo’n bijdrage aan KLM’s Europese netwerk hebben kunnen leveren. De efficiëntere, duurzamere en comfortabele Embraer 195-E2 versterkt onze competitieve positie.”

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send