WELKOM

Stappen
zetten

lees verder

Het einde van het jaar is in zicht en dat leidt altijd tot enige reflectie. 2023 was het jaar waarin de wachtrijen op Schiphol ‘verdwenen’ en men dus weer onbezorgd op reis kon en ook ging. Voor KLM is het ook een jaar geweest van onzekerheid over het aantal vliegbewegingen dat we in de toekomst mogen gebruiken op Schiphol. KLM heeft haar eigen plan ingediend om enerzijds onze klanten een uitgebreid netwerk van bestemmingen aan te blijven bieden en tegelijkertijd de uitstoot van geluid en CO2 verder te verminderen: ‘schoner, stiller en zuiniger’. Hier blijven we hard aan werken.
In dat kader vertel ik u graag over de eerste stappen die zijn gezet om onze langeafstandsvloot te transformeren met geavanceerde Airbus A350-toestellen. Deze moderne vliegtuigen beloven niet alleen een schonere en stillere reis, maar ook aanzienlijke verbeteringen in brandstofefficiëntie, met 40 procent minder geluid en 25 procent minder brandstofverbruik vergeleken met de oudere modellen. Vanaf 2026 zullen de eerste Airbus A350’s de taken van de vertrouwde Boeing 777-200ER, Airbus A330-200 en -300 overnemen op onze intercontinentale routes.
Wij blijven ons ook volop inzetten voor comfort aan boord en met trots wil ik delen dat KLM voor het derde opeenvolgende jaar de APEX World Class Award heeft ontvangen; dit is een waardering nog boven vijf sterren, een prachtige erkenning voor onze toewijding aan service, klantgerichtheid en veiligheid.

Daarnaast zijn we onderscheiden met de Best-in-Class Sustainability Award, wat onze leidende rol in duurzame initiatieven onderstreept. Traditiegetrouw werd tijdens KLM’s verjaardag in oktober – we zijn inmiddels 104 jaar – weer een nieuw KLM-huisje gepresenteerd. De keuze voor huisje 104 viel op het oudste stationsgebouw van Nederland, dat in het Limburgse Valkenburg aan de Geul staat en nog steeds als treinstation in gebruik is. KLM koos mede voor het station vanwege de belangrijke samenwerking tussen KLM en NS om bepaalde korteafstandsvluchten op den duur te vervangen door de trein. In deze wintereditie van Flying Dutchman reizen we naar de Europese parels Milaan en Praag. Ook bezoeken we Thailand en het bruisende Rio de Janeiro.

Ik wens u heel fijne feestdagen en een inspirerend 2024, vol avontuur en ontdekkingen!

Bas Gerressen
Directeur KLM Nederland

Uitgave KLM Nederland Concept & realisatie Hearst Create Digital design & realisatie DutchGiraffe | Digital Creatives & WPMagazines Contentmanager KLM Jasmina Mahovac-Sudžuković Content Director Alexandra de Jong Art Director Karon Lastdrager Content Lead Charlotte Latten Beeldredacteur Monique Kolmeijer Layout Designer Anna Ciepiela Content Creator Anouk Bowman Sr. Client Partner Erik-Jan Sanders Contributors Priscilla Borgers, Iris van den Broek, Matteo Colombo, Evelyn van Driel, Quirine Droogleever, Emma van Egmond, Ester Gebuis, Liza Karsemeijer, Stephanie Korpershoek, Denis Koval, Yadid Levy, Annemarie Maarhuis, Daniel Nunes Gonçalves, Joy Storimans, John Troxell, Marieke Verhoeven, Matthew Wakem, Alamy, AWL Images, Dreamstime, Gallery Stock, Getty Images, Shutterstock, Stocksy.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send