Check-in

De mooiste reisinspiratie voor uit én thuis

Aruba

LEVENDIG & GASTVRIJ

Hoewel Daphne Lejuez (53) is geboren in Nederland, ligt haar hart op Aruba – het thuisland van haar ouders. Ze woont er al jaren en richtte in 1997 platform VisitAruba op.

Wat zijn de must-sees van Aruba?

“Strandliefhebbers zullen zeker genieten van de hagelwitte zandstranden van Eagle Beach en Palm Beach. Snorkelen kan in het kalme water van Mangel Halto Beach. Conchi, een natuurlijk ‘bad’ gevormd door vulkanisch gesteente, is ook heerlijk om in te zwemmen en in Arikok National Park ontdekt u spectaculaire grotten. Uiteraard mag een bezoek aan de hoofdstad Oranjestad niet ontbreken – al helemaal niet tijdens het carnavalsseizoen in januari en februari.”

Wat kan een toerist bijdragen tijdens een bezoek aan het eiland?

“Respecteer de natuur en wilde dieren en kies voor milieuvriendelijke activiteiten – zoals wandelen, snorkelen en kajakken. U steunt de gastvrije locals door te dineren in lokale restaurants en handgemaakte souvenirs te shoppen op lokale markten. Ook kunt u deelnemen aan strandschoonmaakacties.”

Wat zijn Arubaanse culinaire hoogstandjes?

“Proef zeker het gerecht ‘keshi yena’: een grote bal kaas gevuld met gekruid vlees. Ook ‘piská hasá’ – krokant gebakken vis – samen met ‘pan batí’ – een soort pannenkoek – is een aanrader. De lekkerste vis van het eiland eet u bij Zeerover, gelegen aan een pier in het dorp Savaneta.”

Naar Aruba

Vluchtduur 10 uur.

BOEK JE REIS

Naar Aruba vanaf 34.000 Miles.

MILES

Beauty

In geuren en kleuren

Toe aan wat geurvariatie? Parfumado heeft de perfecte oplossing: met een abonnement ontvangt u maandelijks een gloednieuw parfum – in handig reisformaat – op de deurmat, waarvan u zo’n dertig dagen plezier heeft. De collectie telt maar liefst 550 geuren en talloze populaire merken.

€ 14,95 per maand, parfumado.com

Expositie

JIMMY NELSON IN MILAAN

Het werk van topfotograaf Jimmy Nelson, bekend van zijn indrukwekkende beelden van inheemse stammen wereldwijd, is nu te bewonderen in de Palazzo Reale in Milaan. Aan de hand van meer dan zestig werken toont de expositie Humanity het verloop van Nelsons creatieve ontwikkeling en carrière, eert het de diversiteit in culturen en laat het tegelijkertijd zien hoe we allemaal verbonden zijn.

Tot 21 januari, jimmynelsonmilano.it

Noorwegen • Finland • Canada

3x winterse sledetochten

Terwijl rendieren, husky’s of paarden deze unieke sleeën voorttrekken, vergaapt u zich aan de sprookjesachtige winterse natuur.

Het ultieme kerstgevoel in Noorwegen

Een sledetocht door de geweldige natuur bij Tromsø, waarbij rendieren de slee voorttrekken, is een spectaculaire ervaring. Gaat u dit avontuur aan, dan heeft u óók nog kans het noorderlicht te zien, leert u alles over de Sami-cultuur en kunt u genieten van een traditionele Sami-maaltijd.

tromsoarcticreindeer.com

De touwtjes in handen in Finland

Helemaal zelf een slee met Siberische husky’s besturen? In de Finse regio Rovaniemi kan het. U krijgt eerst les in duo’s – met een gids – tijdens een beginnersroute van zo’n vier kilometer door de witte bossen. Na dit avontuur blijft er uiteraard genoeg tijd over om de honden te vertroetelen.

visitrovaniemi.fi

Besneeuwde bergweiden in Canada

In het Banff National Park in Canada is het mogelijk om op een slee voortgetrokken door paarden het prachtige berglandschap te verkennen. Terwijl u over de besneeuwde bergweiden roetsjt, komen de iconische bergtoppen van Cascade Mountain en Mount Rundle voorbij. En houdt ogen en oren open, want er kunnen zomaar herten, coyotes en elanden passeren.

banfftours.com

Festival

SWINGEN IN
STONE TOWN

Ontvlucht de winterse kou in Nederland en geniet op het tropische eiland Zanzibar van livemuziek uit heel Afrika – en daarbuiten – tijdens muziekfestival Sauti za Busara. Het muzikale feest vindt plaats in het historische fort, genaamd Ngome Kongwe, in Stone Town. Vooral vrouwelijke artiesten en jong en opkomend talent staan hier in de schijnwerpers.

9 t/m 11 februari 2024 in Stone Town, Zanzibar, busaramusic.org

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send