WELKOM

Nieuwe
aanwas

lees verder

Dit is alweer de laatste Flying Dutchman van 2022. Het was, dat zal niemand zijn ontgaan, een roerig jaar in de reissector. De situatie op Schiphol met lange wachtrijen voor de beveiliging was dit jaar heel uitdagend en ik hoop met u dat dit in 2023 structureel is opgelost. Gelukkig is er, terugkijkend op het afgelopen jaar, ook veel om verheugd over te zijn als het gaat om reizen. Zo introduceerden we de nieuwe Premium Comfort Class waarover we zeer positieve reacties krijgen en maakten in de herfst twee nieuwe 787-10 Dreamliners hun eerste landing op Schiphol. De toestellen verbruiken twintig procent minder brandstof dan toestellen van dezelfde omvang. Nieuwe motoren, lichtgewicht materialen en moderne aerodynamica dragen bij aan de prestaties van de Dreamliner. Verder ben ik blij u te kunnen vertellen dat KLM er drie nieuwe Europese bestemmingen bij heeft: Aarhus in Denemarken, Katowice in Polen en Rovaniemi in Finland. De steden Katowice en Aarhus zijn zeer geschikt voor een citytrip en met de toevoeging van Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, speelt KLM in op de vraag naar avontuurlijke winterreizen. Het is dé plek voor een ritje op de sneeuwscooter of een huskysafari.

Traditiegetrouw werd tijdens KLM’s verjaardag in oktober weer een nieuw KLM-huisje gepresenteerd. Voor de tweede keer in de geschiedenis viel de keuze op een huis of gebouw dat niet in Nederland staat. Huisje 103 is namelijk een miniatuurversie van het huis van de familie Ecury in Oranjestad op Aruba. Deze familie leverde een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de luchtvaart op het eiland en hun huis stond vlak bij de plek waar bijna honderd jaar geleden het eerste vliegtuig landde.
In deze wintereditie van Flying Dutchman reizen we af naar de charmante Colombiaanse stad Cartagena, die in elke vezel lijkt te bruisen. We bezoeken het Ierse Cork dat een culinaire en culturele verrassing blijkt en in het populaire Barcelona gaan we buiten de gebaande paden en ontdekken zo een heel andere kant van de Catalaanse stad.

Ik wens u heel fijne feestdagen en een fantastisch en inspirerend 2023!

Bas Gerressen
Directeur KLM Nederland

Uitgave KLM Nederland Concept & realisatie Hearst Create Digital design & realisatie DutchGiraffe | Digital Creatives & WPMagazines Contentmanager KLM Natascha van Roode a.i. Content Director Alexandra de Jong Art Director Karon Lastdrager Content Lead Charlotte Latten Beeldredacteur Monique Kolmeijer Layout Designer Anna Ciepiela Content Creator Anouk Bowman Sr. Client Partner Erik-Jan Sanders Contributors Priscilla Borgers, Iris van den Broek, Evelyn van Driel, Olaf Engels, Ester Gebuis, Denis Koval, Annemarie Maarhuis, Jasmina Mahovac, Joy Storimans, Jurriaan Teulings, Annebeth Vis, DEL RIO BANI, Iñigo Bujedo Aguirre, Caroline Coehorst, Denise Zwijnen, Alamy, AWL Images, Dreamstime, Getty Images, Shutterstock, Stocksy.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send