Check-in

De mooiste reisinspiratie voor uit én thuis

Trinidad en Tobago

STRANDEN & SLOW LIVING

Haar roots liggen op eilandengroep Trinidad en Tobago, in de Caribische Zee. Maar inmiddels reist Paige Andrew (30) de wereld over voor haar reisblog Lah Hay Travels.

Wat zijn de must-sees van Trinidad en Tobago?

“Trinidad en Tobago is één land, maar bestaat uit twee heel verschillende eilanden. Het mooiste strand op Trinidad – verreweg het grootste eiland – is Maracas Bay, aan de noordkust, waar ook de Avocat-waterval te vinden is. Op Tobago is het geweldig snorkelen bij het prachtige Buccoo-koraalrif. En: tussen maart en augustus leggen de lederschildpadden er hun eieren.”

Wat zijn de culturele highlights van het land?

“Het barst hier van de festivals, zoals het carnaval in februari en maart, waarbij het één groot feest is op Trinidad. De mengeling van de Afrikaanse, Indiase, Chinese en Syrische culturen is dan extra sterk voelbaar. Op Tobago staan vooral de prachtige natuur en slow living centraal. En lekker eten? Dat kan écht overal.”

Wat zijn de verborgen parels?

“Zwem, met een gids, in de moddervulkaan L’Eau Michel en bezoek de bijzondere gemeenschap in het hooggelegen dorp Paramin. Verken tot slot ook zeker de prachtige Gasparee-grotten op het mini-eilandje naast Trinidad én het tropische regenwoud van de Main Ridge Forest Reserve op Tobago.”
lahhayy.wordpress.com

Naar Trinidad en Tobago

Vluchtduur 14 uur en 45 minuten.

BOEK JE REIS

Naar Trinidad en Tobago vanaf 56.000 Miles.

MILES

Winnen

De boom in

De feestdagen naderen en dat betekent dat de kerstboom weer kan worden opgetuigd. KLM verloot 5 x deze glazen, limited edition kerstbal van het merk Vondels onder de lezers van Flying Dutchman.

 

Wilt u uw boom dit jaar naar grote hoogte brengen? Mail dan vóór 15 december naar fdmagazine@klm.com.   

Expositie

DIEREN OP HET DOEK

In een wereld die toen nog door mannen werd gedomineerd, zette de Franse schilderes en beeldhouwster Rosa Bonheur in de negentiende eeuw de eerste feministische stappen. Het Parijse Musée d’Orsay eert de vooruitstrevende kunstenares nu met de expositie Rosa Bonheur (1822-1899), met tweehonderd werken waarin dieren de hoofdrol spelen.

T/m 15 januari 2023 in Musée d’Orsay in Parijs
musee-orsay.fr

Italië • Gran Canaria • Frankrijk

3x winters carnaval

Denkt u bij carnaval meteen aan Rio de Janeiro? Deze drie Europese carnavals bewijzen dat het traditionele feest ook dichter bij huis uitbundig kan worden gevierd.

Festijn in Venetië

Sinds 1296 wordt de overgang van de winter naar de lente groots gevierd tijdens Carnevale di Venezia – een van de beroemdste carnavals ter wereld. Meer dan twee weken lang kunt u zich vergapen aan kostuums, botenparades en concerten in de sprookjesachtige Italiaanse stad.

4 t/m 21 februari 2023. carnevale.venezia.it

Pracht en praal in Nice

Honderdduizenden toeschouwers genieten elk jaar van het Carnaval de Nice. Met kleurrijke optochten, muzikanten en dansers én bloemenparades, waarbij op de Promenade des Anglais traditiegetrouw duizenden bloemen van de praalwagens worden geslingerd.

11 februari t/m 27 februari 2023.

Gekte op Gran Canaria

Praalwagens, flamboyante kostuums, vuurwerk en straatmuziek: op Gran Canaria is het vanaf mid-februari bijna een maand lang één groot feest tijdens El Carnaval de Las Palmas. Op de laatste zaterdag vindt de grote optocht plaats.

11 februari t/m 6 maart 2023. lpacarnaval.com

 

KLM Tower

FRAAI KUNSTJE

Nog geen waardige opbergplek gevonden voor uw verzameling Delfts blauwe KLM-huisjes? High-end ontwerpbureau Wolterinck creëerde een strak vormgegeven toren waarin de porseleinen kunstwerkjes volkomen tot hun recht komen. Gemaakt van plexiglas, met een voet van travertijn – een prachtig soort kalksteen – en beschikbaar in vier én zes niveaus.

Vanaf € 1.095. webshop.wolterinck.com

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send