KLM FOR YOU FLY RESPONSIBLY

Wings of Support:
Initiatief van KLM-medewerkers

Een duik
in een betere
toekomst

KLM’s Wings of Support ondersteunt projecten waarbij de focus op kinderen ligt: van zorg tot kinderopvang in ontwikkelingslanden. Het renoveren van het zwembad van de Mytylschool Suriname Foundation is daar een goed voorbeeld van. Projectcoördinator Robin de Geus vertelt er meer over.

leestijd: 5 min

lees verder

Wat doet Wings of Support?
“Wings of Support is een initiatief van KLM-medewerkers. We helpen kinderen door ze te ondersteunen met bijvoorbeeld onderwijs, zorg en medische hulp, het hangt ervan af wat een lokale organisatie specifiek nodig heeft. Ons doel is duurzame verbetering van de kwaliteit van leven van kinderen, in hun eigen leefomgeving. We doen dit door middel van de financiële steun van onze donoren en sponsoren. Wings of Support draait volledig op vrijwilligers, waardoor 96 procent van de donaties rechtstreeks naar de lokale projecten gaat.”

Waarom doet u mee aan dit initiatief?
“Ik ben in 2000 begonnen met werken voor KLM, als onderdeel van de cabin crew. Vijf jaar later ben ik gestart bij Wings of Support (WoS), eerst als vrijwilliger en nu als projectcoördinator. Ik ben de link tussen de organisatie van het lokale project en WoS. Ik doe dit op de dagen dat ik niet vlieg, wat soms wel tijdrovend is. Maar ik zie het als een verlengstuk van mijn werk en ik geniet er echt van. Ik koos er bewust voor om kinderen in Suriname te helpen, omdat ik daar als kind heb gewoond. Ik weet hoe moeilijk het leven kan zijn voor kinderen in ontwikkelingslanden, en ik geloof dat elk kind recht heeft op een mooie toekomst. Dus kijk ik wat ik kan doen om daaraan een bijdrage te leveren.”

lees verder

“96 procent van de donaties gaat
rechtstreeks naar lokale projecten”

Hoe kwam u bij dit specifieke project terecht?
“Mensen die van ons werk weten, nemen soms contact op, zo is het ook gegaan met de Mytylschool Suriname Foundation. Deze school in Paramaribo geeft onderwijs aan kinderen met een lichamelijke handicap en/of functionele beperking. Het zwembad is belangrijk voor de school, omdat dat ervoor zorgt dat de kinderen de nodige beweging krijgen. Ook kunnen zwemlessen een therapeutische werking hebben en vinden de kinderen het zwemmen gewoon erg leuk.”

Hoe heeft Wings of Support hulp geboden?
“Het zwembad was er slecht aan toe en zat vol losse tegels. Dit zorgde voor scherpe randen, met als resultaat dat de kinderen zich bezeerden. Met onze hulp hoopt de foundation het zwembad te kunnen renoveren en ervoor te zorgen dat het niet hoeft te sluiten. Ook was de zwembadlift – speciaal voor kinderen met een lichamelijke beperking, om ze veilig vanuit hun rolstoel in het water te krijgen – kapot. Daardoor kon een aantal kinderen niet meedoen aan de zwemactiviteiten. Ze tillen kan te zwaar zijn voor de medewerkers, en is niet altijd veilig. Daarom is de lift vervangen en een nieuwe stoel besteld. Zo kan iedereen het zwembad gebruiken om actief aan hun gezondheid te werken. Al deze kleine verbeteringen hebben een grote impact!”

Wings of Support steunen

Als deelnemer van het Flying Blue-programma kunt u iets goeds doen met uw Award Miles door ze te schenken aan een van onze speciaal geselecteerde partner-goede doelen, zoals Wings of Support. Met uw donatie proberen deze zorgvuldig geselecteerde organisaties op verschillende wijze de wereld een beetje mooier te maken. U kunt uw Award Miles heel gemakkelijk online doneren via de Flying Blue-website.
wingsofsupport.org, klm.nl/flyingblue

meer weten

Duurzaam doel

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Wings of Support. In het nieuwe duurzaamheidsbeleid wordt onder andere gefocust op vier Sustainability Development Goals (dit zijn doelen van de Verenigde Naties) om de wereld tot een betere plek te maken: goed onderwijs, gendergelijkheid, goede gezondheid en welzijn, en schoon water en sanitair. Met de renovatie van het zwembad van de Mytylschool Suriname Foundation draagt Wings of Support bij aan SDG 3: goede gezondheid en welzijn.

MORE KLM FOR YOU

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send