ADVERTORIAL

Avontuur, ontspanning en
streetart op zonnig Aruba

Sinds jaar en dag staat Aruba bekend als het enige echte ‘one happy island’ vanwege de bekroonde parelwitte stranden, de vriendelijke en gastvrije locals en de opperbeste sfeer.

Wie voet op Arubaanse bodem zet en de zeebries opsnuift, raakt direct in een opperste staat van ontspanning. Maar er is veel meer te doen op Aruba dan relaxen en luieren. Ben je avontuurlijk ingesteld dan heb je wellicht wel een maand nodig om alle sportactiviteiten uit te proberen. Met de meeste zonuren in het Caribisch
gebied en de alomtegenwoordige passaatwind is Aruba een wind- en kitesurfmekka voor zowel geoefende als beginnende surfers. Ook kun je er uitstekend kajakken, paddleboarden, zeilen, snorkelen en duiken.

Actie en avontuur

Zet de wekker om in alle vroegte tussen immens hoge cactussen en bijzondere grotten het Arikok National Park te verkennen. Het park beslaat maar liefst 20 procent van het eiland en staat garant voor geweldige natuurverschijnselen.

Culinaire reis om de wereld

Met meer dan 250 restaurants is Aruba met recht een culinair walhalla te noemen. Het eiland staat bekend als de gastronomische parel in het Caribisch gebied. Of je nu verse vis bij zonsondergang aan zee verorbert, op niveau van een top driegangendiner geniet, of bij een lokale foodtruck overheerlijke lokale snacks oppeuzelt, op het ‘one happy island’ kun je meerdere keren culinair de wereld rond zónder het eiland te verlaten.

Streetart hotspots

Toen in 2016 de eerste editie van de Aruba Art Fair in San Nicolas gelanceerd werd, streken kunstenaars uit heel de wereld op Aruba neer. Samen met lokale kunstenaars wisten zij de afgebrokkelde gevels en stille straten van de op een na grootste stad van Aruba met magistrale streetart op te kalefateren. Elk jaar komen er nieuwe muurschilderingen bij met als resultaat dat San Nicolas nu verrijkt is met ruim 50 muurschilderingen die niet alleen de geschiedenis en flora en fauna van Aruba uitbeelden, maar ook diverse maatschappelijke thema’s aansnijden. Wat ooit een slaperig arbeidsstadje was, is nu ‘the street art capital of the Caribbean,’ aldus het internationale zakenblad Forbes.

 

 

Meer weten?
Ga voor actuele informatie over Aruba naar aruba.com

Arikok National Park

Zandstrand Boca Catalina

Streetart in San Nicolas

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send