KLM FOR YOU FLY RESPONSIBLY

Uw CO2-voetafdruk verminderen

Kleine stappen,
groots effect

Veel mensen vragen zich af hoe ze milieuvriendelijker kunnen reizen.
Wij geven tips hoe u uw impact op de planeet kunt minimaliseren.

leestijd: 5 min

lees verder

Vlieg CO2-neutraal

Met de CO2ZERO-service van KLM kunt u CO2- neutraal reizen door uw aandeel in de CO2- uitstoot van uw vlucht(en) te compenseren. KLM investeert uw bijdrage in CO2-reductie- projecten die zijn gecertificeerd met de Gold Standard for the Global Goals, zoals CO2OL Tropical Mix, een herbebossingproject in Panama. Hierbij worden voormalige weilanden omgezet in nieuw aangelegd bos. Dankzij CO2ZERO is in Panama al meer dan 680 hectare tropisch bos gecreëerd. Dergelijke projecten verminderen niet alleen de CO2-uitstoot, ze bevorderen ook lokale, duurzame ontwikkeling.

In 2019 reisden meer dan 175.000 passagiers CO2-neutraal door middel van onze CO2ZERO-service, een verdub- beling ten opzichte van 2018. En de aantallen blijven groeien. Hoe u kunt meedoen? U kunt de CO2ZERO-service selecteren bij het boeken van uw vlucht, via My Trip op klm.com, in de KLM-app of tijdens het inchecken op de luchthaven.

Kies groene hotels

Een andere manier om groener te reizen is het kiezen van een milieuvriendelijke accommodatie ter plekke. Veel hotels doen er tegenwoordig van alles aan om hun impact op het milieu te minimaliseren. Sommige hiervan herkent u aan het LEED-certificaat, dat aangeeft dat de desbetreffende hotels rekening houden met hun impact op het milieu. U kunt op zoek gaan naar hotels met een LEED-certificaat of een accommodatie kiezen die milieuvriendelijke maatregelen neemt.

Bijvoorbeeld door duurzame keuzes bij het schoonmaken van de kamers, het gebruik van hernieuwbare energie en het recyclen van afval. Daarnaast kunt u checken of een hotel bedlinnen en handdoeken hergebruikt bij een langer verblijf en of het hotel-restaurant lokaal, biologisch eten serveert.

lees verder

Veel hotels doen er tegenwoordig van alles aan hun
impact op het milieu te minimaliseren

Travel light

De gemiddelde passagier neemt ongeveer achttien kilo bagage mee tijdens een vlucht. De CO2-uitstoot van een enkele KLM-vlucht kan met bijna 55 ton per jaar afnemen als elke passagier slechts één kilo minder zou meenemen. De reden: hoe lichter het gewicht van een vliegtuig, hoe minder kerosine er nodig is. Dus als we allemaal een kleinere koffer of tas gebruiken, spullen slim opvouwen zodat onze kleding daar ook in past, en dat extra paar schoenen thuislaten, kunnen we met z’n allen een behoorlijke impact maken.

Verander uw gewoonten

Van welk vervoer u ook gebruikmaakt, vaak zijn er duurzamere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan carpooling. En reist u met KLM, dan kunt u gebruikmaken van de KLM Bus. De KLM Bus brengt u kosteloos vanaf zeven steden naar Schiphol en terug. En wist u dat KLM de keuze voor duurzame alternatieven voor korte vluchten steunt? Bent u van plan een korte vlucht te boeken, denk dan eens na over andere opties, want die kunnen ook andere voordelen hebben. Als u bijvoorbeeld via KLM Air&Rail met de trein van Amsterdam naar Brussel gaat, is dat vaak sneller dan vliegen.

Met Fly Responsibly neemt KLM het initiatief voor verantwoord vliegen en een duurzamere luchtvaart. Ontdek wat wij samen kunnen doen op klm.nl/flyresponsibly.

meer weten

MORE KLM FOR YOU

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send