Check-in

De mooiste reisinspiratie voor uit én thuis

Singapore

HIGH-RISE & HAUTE CUISINE

Patricia Arkenbout (42) verhuisde in 2019 met haar gezin naar Singapore. Ze werkt als coach en maakt onderdeel uit van het bestuur van NCA-Singapore.

Hoe kan men Singapore het best ontdekken?

“Te voet. Maak wandelend kennis met het gevarieerde straatbeeld van Singapore, waarin moderne hoogbouw en overblijfselen uit de koloniale tijd elkaar afwisselen. Een mooi startpunt is de wijk Tiong Bahru waar oude panden, lokale eettentjes, hippe winkels en gezellige cafés het straatbeeld vullen. Loop vervolgens ook rond in de buurt van Arab Street, waar het barst van de kleurrijke straatjes en winkels.”

Wat zijn de must-sees?

“Het Raffles-hotel, dat dateert uit 1887, is een prachtige plek om rond te lopen en een drankje te nuttigen. Voor een fantastisch uitzicht op de indrukwekkende skyline van Singapore is Marina Barrage, een rooftoppark en dam, een aanrader. Een must-see voor groenliefhebbers is Botanic Gardens, met de meest prachtige exotische bomen en planten.”

Waar zijn de culinaire hoogstandjes?

“Het eten in Singapore is bijna overal goed. De typische ‘hawker centres’ serveren tegen een kleine prijs de lekkerste lokale specialiteiten. Sommige kraampjes hier hebben zelfs een Michelinster. In China Town kunt u de beste chilli crab proeven en in de wijk Dempsey Hill vindt u tientallen trendy restaurants met uiteenlopende keukens.”

Naar Singapore

Vluchtduur 12 uur en 20 minuten.

BOEK JE REIS

Naar Singapore vanaf 36.000 Miles.

MILES

Boek

Wereldbaan in blauw

Dineke Uildriks vloog tot haar pensioen als stewardess en purser voor KLM de wereld over. Voor haar boek Wereldbaan in blauw interviewde ze oudcabinepersoneel uit de vorige eeuw over hun vliegcarrière. Het resultaat? Boeiende, persoonlijke gesprekken vol grappige anekdotes.

€ 20. Palmslag.

Musea

VANAF DE BANK

Voor iedereen die thuisblijft maar alsnog cultuur wil snuiven, biedt het platform Google Arts & Culture uitkomst. Hier kunt u onder andere de collectie van het British Museum in Londen, Museum of Modern Art in New York en het Van Gogh Museum in Amsterdam bekijken en virtueel door meer dan 2000 (!) musea struinen, mooie verhalen lezen en online kunstspellen spelen.

artsandculture.google.com

Meditatie-apps

Even offline

Last van piekeren of slapeloosheid? Maak uw hoofd leeg met deze meditatie-apps.

Simply being

Van vallende regen en tsjilpende vogels tot een stromende rivier: natuurgeluiden zorgen voor een ontspannen gevoel. De app Simply Being bevat daarom meditatiesessies met natuurgeluiden. Wordt u liever begeleid door een rustige stem? Dat kan ook. De sessies variëren van 5 tot 30 minuten.

Vanaf € 2,09 en geschikt voor Android en iOS.

 

Smiling Mind

De druk van het dagelijks leven kan zwaar zijn – óók voor kinderen en jongvolwassenen. Smiling Mind biedt door psychologen en hoogleraren ontwikkelde (gratis) opdrachten en programma’s voor iedere doelgroep. Denk aan: mindful eten en tips voor concentratieverbetering.

Gratis en geschikt voor Android en iOS.

MyLife Meditation

Met meer dan 400 meditatieactiviteiten heeft MyLife Meditation voor ieder wat wils. De app start met een ‘check-in’ waarbij u aangeeft hoe u zich voelt. Angstig, boos of vrolijk? De prijswinnende app kiest passende opdrachten uit.

Gratis en geschikt voor Android en iOS.

Parijs

VROUWEN IN DE SCHIJNWERPERS

Musée du Luxembourg neemt ons mee naar het Frankrijk van 1780 tot 1830: een revolutionaire periode waarin vrouwelijke schilders voor het eerst de artistieke scene wisten te bereiken. Hierdoor stond de wereld op zijn kop. Ontdek in de expositie Peintres femmes zo’n 80 werken van onder meer de iconische kunstschilders Élisabeth Vigée-Le Brun, Constance Mayer en Marguerite Gérard, maar ook schitterende creaties van meer onbekende kunstenaars.

Tot en met 3 juli 2021 in Musée du Luxembourg, Parijs.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send