WELKOM

Terug- en
vooruitblik

lees verder

Ik hoop dat u een heel fijne zomer achter de rug heeft. Mogelijk heeft u de afgelopen maanden doorgebracht met het verkennen van exotische bestemmingen, het omarmen van nieuwe culturen en het creëren van onvergetelijke herinneringen. In deze periode vonden er bij KLM twee ontwikkelingen plaats die ik graag met u wil delen. Zo introduceerden we de nieuwe World Business Class-stoelen in onze Boeing 777-vliegtuigen. De stoelen bieden de passagier een moderne suite, die kan worden afgesloten met een schuifdeurtje. De stoel heeft verschillende nieuwe en verbeterde eigenschappen. Er zijn bijvoorbeeld diverse oplaadpunten voor apparatuur aanwezig en er is de optie om apparaten draadloos op te laden. De suite beschikt ook over een afsluitbaar kastje met extra opbergruimte waarin de passagier met een gerust hart waardevolle items kan opbergen. Onze nieuwe World Business Class-suite is de lichtste in de markt en dat helpt bij het besparen op ons totale brandstofverbruik. De volledige ombouw van de Boeing 777-vloot in combinatie met de nieuwe Premium Comfort Class zal ongeveer tegen de zomer van 2024 zijn voltooid.

Daarnaast hebben KLM-passagiers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten nu de mogelijkheid om een neutralere aanspreekvorm te kiezen bij het boeken van een vlucht. Zij kunnen zich identificeren als non-binair of ervoor kiezen om de aanspreekvorm volledig weg te laten en alleen met hun naam aangesproken te worden. Ik denk dat dit een goede stap is om inclusiever te zijn en een meer gepersonaliseerde klantbeleving te bieden. Reist u weleens zakelijk? Bedrijven die jaarlijks € 5.000 of meer besteden aan vliegtickets, bieden we het bluebiz-loyaliteitsprogramma aan. Door het toevoegen van uw bluebiz-nummer tijdens het boeken kunt u blue credits verdienen, die u kunt inwisselen voor voordelen zoals besparingen op toekomstige boekingen en extra comfort tijdens uw vlucht. Bluebiz werkt samen met het individuele Flying Blue-programma, waardoor zowel het bedrijf als de individuele reiziger profiteert van dezelfde boeking. Bedrijven sparen blue credits terwijl de reiziger Miles en Experience Points verdient. U leest er meer over op bluebiz.com.
In deze Flying Dutchman-editie nemen we u mee naar de adembenemende kust van Zuid-Noorwegen en bezoeken we het betoverende Oman.

Veel leesplezier!

Bas Gerressen
Directeur KLM Nederland

Uitgave KLM Nederland Concept & realisatie Hearst Create Digital design & realisatie DutchGiraffe | Digital Creatives & WPMagazines Contentmanager KLM Jasmina Mahovac-Sudžuković Content Director Alexandra de Jong Art Director Karon Lastdrager Content Lead Charlotte Latten Beeldredacteur Monique Kolmeijer Layout Designer Anna Ciepiela Content Creator Anouk Bowman Sr. Client Partner Erik-Jan Sanders Contributors Priscilla Borgers, Iris van den Broek, Hélène Delhaas, Guido Derksen, Evelyn van Driel, Emma van Egmond, Ester Gebuis, Denis Koval, Annemarie Maarhuis, Ymke Pas, Joy Storimans, Yentl Tetteroo, Jurriaan Teulings, Marieke Verhoeven, Alamy, ANP Photo, AWL Images, Dreamstime, Gallery Stock, Getty Images, Shutterstock, Stocksy

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send