Check-in

De mooiste reisinspiratie voor uit én thuis

Panama-Stad

GROEN & VERNIEUWEND

De Amerikaanse Joey Bonura (32) reisde af naar Panama voor zijn studie, en ging nooit meer weg. Nu geeft hij reistips op blog pty.life en organiseert hij culinaire tours in de stad.

Wat zijn de must-sees van Panama-Stad?

“Dé niet te missen plek is de historische wijk Casco Viejo, vol intieme restaurants en bars, die vooral ’s avonds tot leven komt. Spot overdag apen en luiaards in de jungle van het Metropolitan Natural Park en neem de boot naar ‘bloemeneiland’ Taboga en de tropische Pareleilanden. Wie graag wandelt in de bergen reist af naar El Valle de Antón. Bezoek ook het Mola Museum: hier ontdekt u de traditionele Mola-tapijten van de Kuna-indianen.”

Hoe is Panama-Stad het beste te ontdekken?

“Vanaf een dak. Het zicht op Panama-Stad is verbluffend mooi van bovenaf. Mijn top drie van rooftopbars bestaat uit: tapasbar Luna Rooftop, restaurant El Faro del Casco Antiguo en rooftopbar Panaviera.”

 

Wat zijn culinaire hoogstandjes?

“Ik raad aan om ‘ceviche’, een visschotel die op elke hoek van de straat wordt verkocht, en ‘patacones’, gefrituurde bakbanaan gevuld met lokale garnalen te proeven. Geen visfan? Ga dan voor de ‘ropa vieja’: mals rundvlees, of een andere traditionele klassieker: een knapperige ‘hojaldre’ – een gefrituurd, rond en plat broodje – bij restaurant El Trapiche.”

pty.life, @ptylife

Naar Panama-Stad

Vluchtduur 10 uur en 55 minuten.

BOEK JE REIS

Naar Panama-Stad vanaf 35.500 Miles.

MILES

Sportief

Op die fiets

Het Nederlandse merk Habit One laat zich inspireren door de zogeheten Blue Zones – plekken op de wereld waar mensen langer en gezonder leven – en ontwikkelde deze fiets met bamboe frame. Niet alleen is de tweewieler sterk als staal, hij is ook nog eens superduurzaam en een plaatje om te zien.

Vanaf € 1.000. habit-one.nl

Museum

MUNCH IN OSLO

De Noorse schilder Edvard Munch, meest bekend van het iconische schilderij De Schreeuw, kampte gedurende zijn leven met geestelijke problemen. Dit is terug te zien in zijn werk waarin menselijke emoties belangrijke thema’s zijn. Na zijn dood liet hij al zijn werken na aan de stad Oslo. Een deel van zijn oeuvre is nu te bewonderen in het recent geopende Nationaal Museum in deze stad. Dit museum toont de grootste collectie kunst, architectuur en design van Noorwegen.

nasjonalmuseet.no

Athene

Rome • Athene • Boedapest

3x citytrips in het najaar

Geen fan van vallende herfstblaadjes? Tijdens een bezoek aan een van deze drie steden blijft u nog even in zomerse sferen.

Vitamine D in Athene

Met gemiddeld 22 graden is Athene een van de warmste hoofdsteden van Europa in de herfst. Struin door de oudste wijk Plaka – aan de voet van de Akropolis – bezoek exposities en drink een cocktail bij rooftopbar Loukoumi. Sportievelingen wagen zich aan de jaarlijkse authentieke marathon – van het plaatsje Marathon naar Athene – op 12 november.

thisisathens.org

Festivalhoppen in Boedapest

Van nippen aan de beste wijn bij het Budapest Wine Festival tot dans, jazz, theater en poëzie ontdekken tijdens het Café Budapest Contemporary Arts Festival: de Hongaarse hoofdstad staat elk najaar bol van de feesten en kunstfestivals.

budapestbrand.hu

Dansen door Rome

Zonder op uw beurt te wachten een muntje in de Trevifontein kunnen gooien. En niet oververhit het Colosseum bewonderen. Klinkt goed, toch? Buiten dat sightseeing in de Italiaanse hoofdstad in het najaar iets relaxter is, vindt ook het befaamde Roma Cinema Fest in deze periode plaats, net als het Romaeuropa muziekfestival.

romacinemafest.org, romaeuropa.net

Op stap

RUIGE BOOTS

Een op Zuid-Afrika geïnspireerde laars die zowel geschikt is voor avonturen in de wildernis als een festival in de stad: zó zijn de coole boots van het door Nederlanders opgezette merk ROF-Style te omschrijven. De comfortabele laarzen zijn – door lokale ambachtslieden in Zuid-Afrika – handgemaakt van plantaardig gelooid Nguni-leer. Ze zijn beschikbaar in de kleuren bruin, cognac en zwart.

Vanaf € 249. rof-style.com

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send