ADVERTORIAL

Kroatië pro tip:
Zeilen in de herfst

Sunj Beach, Lopud

Velen associëren de Adriatische Zee alleen met de zomer en laten die in andere seizoenen links liggen. Zonde, want zeilen in Kroatië in de herfst is écht een magisch avontuur.

De herfst is het perfecte jaargetijde om te gaan zeilen in Kroatië en dat heeft een aantal redenen. Er zijn bijvoorbeeld geen lange wachtrijen op de weg, files aan de grens of drukte op het vliegveld. Het is niet langer nodig om je naar havens te haasten om een beschikbare plek te vinden aangezien de “zomerkapiteins” klaar zijn met zeilen en er dus voldoende ruimte is. Bovendien vragen veel plaatsen geen liggeld meer, zodat je je vaartuig gratis kunt parkeren.

Fijne najaarstemperaturen

Na een hectische zomer neemt de vraag naar charters af en kun je de jachthaven uitvaren op de boot die je hebt uitgekozen. De temperaturen zijn mild en aangenaam, ideaal om een dagje verborgen baaien in de Adriatische Zee te gaan verkennen. En terwijl jij die bevaart, kan je reisbuddy zorgeloos genieten van charmante vissersdorpjes, nationale parken, meer dan duizend eilanden en van de herfstzon.

De droom van iedere zeiler

In de herfst zijn de winden in Kroatië stabieler en ze waaien met constante snelheden zonder al te grote schommelingen. Doordat het ’s nachts vaker en langer vochtig is, verdwijnen de zoutwaterdruppels op de boot vanzelf, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken over het schoonmaken. Zo heb je meer tijd om te genieten. Van de golven, de meeuwen die overvliegen en het ruisen van de zee die jij trotseert met de kracht van de wind en de zeilen. De droom van iedere zeiler.

Trogir

Kornati

Fort Lovrijenac in Dubrovnik

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send