ADVERTORIAL

De schatten van de zee
rond Curaçao

De prachtige wateren rond Curaçao zijn een wereld op zich. Niet alleen kun je er fantastisch duiken, het eiland werkt er ook hard aan om het unieke leven onder water gezond te houden en te beschermen.

De ligging van het eiland, het warme klimaat en het unieke zonlicht zorgen voor een enorme biodiversiteit, prachtig koraal en heel helder zicht. Je hebt hier toegang tot meer dan zeventig duiklocaties van verschillende dieptes die vanaf de kust of via een boot bereikt kunnen worden. Geniet van de inheemse cornetvis, groene murenen, sponzen en bijzondere koraalformaties.

Curaçao Marine Park

Het Curaçao Marine Park strekt zich uit langs twintig kilometer kustlijn, van Willemstad naar de zuidoostkant van het eiland. Dit beschermde onderwaterpark met dieptes tot zestig meter, wordt door de overheid beheerd. Prachtig koraal en mangrovegebied zijn hier thuis voor zeldzame vissen en zeedieren.

Bescherming van het koraalrif

Curaçao geeft prioriteit aan de bescherming van het onderwaterleven. Verschillende organisaties werken samen om het koraalrif gezond te houden. Want een stabiel koraalrif is essentieel voor het unieke leven onder water. Bij een aantal initiatieven kunnen duikers ook deelnemen aan de restoratieprojecten; een mooie kans om jouw steentje bij te dragen!

Duiken voor iedereen

Als je kunt ademen, kun je duiken. Dat is de visie van CURious 2 DIVE. Bij deze erkende duikschool kun je terecht voor je allereerste duik, maar ook voor het behalen van je PADI of een andere duikopleiding. De school verzorgt ook professionele duikmogelijkheden voor mensen met een beperking. Zo kan iedereen de spectaculaire onderwaterwereld beleven.

Cousteau’s zeeruimtestation PROTEUS™

Curaçao wordt gastland voor het geavanceerde onderwaterstation PROTEUS™, een project van diepzeeonderzoeker Fabien Cousteau. Op dit platform komen academici, overheidsinstanties en bedrijven samen om kennis te bevorderen voor een gezonder leven onder water.

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send