Check-in

De mooiste reisinspiratie voor uit én thuis

Valencia

BOHEMIEN FIETSPARADIJS

Bas de Vries (41) en zijn vrouw Roos (38) vertrokken in 2008 naar Valencia. Ze runnen een fietsverhuur en inspireren reizigers met tips en adresjes op verrassendvalencia.nl.

Wat maakt Valencia zo’n fijne stad?

Bas: “De stad is heel divers en heeft veel groen, mooie historische gebouwen, speeltuinen, een breed zandstrand en verschillende leuke wijken. De wijk Ruzafa is mijn favoriet. Hier tref je overal terrassen, mooie gevels en winkels van kleine ondernemers. En dat alles in een bohemien sfeer.”

Hoe kan men Valencia het best ontdekken?

Roos: “Per fiets. Van de opkomende wijk Cabanyal bij het strand tot aan de rijstvelden in Albufera en van het uitgestrekte Turiapark tot de moderne wijk L’Eixample. Het historisch centrum kan wel het best wandelend worden verkend, want lopend is er voldoende tijd om even stil te staan om eeuwenoude gebouwen, zoals de kathedraal, te bekijken of lekker rond te struinen in de overdekte Mercado Central.”

Waar is de beste paella te eten?

Bas: “In restaurant La Duna in het dorpje El Saler, op twaalf kilometer van het centrum. Gasten zitten hier tussen de duinen met uitzicht op zee… Een goed glas verdejo (witte wijn) erbij en niks meer aan doen. Goya Gallery in het centrum is ook een topper, maar wees wel op tijd met het reserveren van een tafel.”

Naar Valencia

Vluchtduur 2 uur en 25 minuten.

BOEK JE REIS

Naar Valencia vanaf 9.000 Miles.

MILES

Beauty

Plasticvrije verzorging

De broers Marcel en Marco verbaasden zich over de met plastic gevulde cosmetica-schappen. Met hun merk HappySoaps bieden zij verzorgingsproducten van Nederlandse bodem die honderd procent plastic- en palmolievrij zijn. Van shampoo bars tot lipbalm en van shaving bars tot natuurlijke deodorants. Het aanbod van HappySoaps is gevarieerd en ideaal om mee te nemen op reis. Zo is een shampoo bar goed voor honderd wasbeurten. Dat staat gelijk aan drie tot vier plastic shampooflessen.

Shampoo bar € 8,75. thehappysoaps.com

Dresden

NEDERLANDS TROTS

In de Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden is vanaf september het beroemde werk van kunstschilder Johannes Vermeer te aanschouwen. Een deel van de expositie Johannes Vermeer. On Reflection wordt gewijd aan zijn schildertechniek en de restauratie van pronkstuk Brieflezend meisje bij het venster om zo het complexe, experimentele proces te illustreren. Daarnaast is ook werk van andere Nederlandse kunstenaars, zoals Pieter de Hooch, Gerrit Dou en Jan Steen te zien.

Van 10 september 2021 tot en met 2 januari 2022.
gemaeldegalerie.skd.museum

Leeuwarden

ICONISCHE TOPSTUKKEN

De bijzondere collectie (zelf)portretten van de National Portrait Gallery in Londen is dit najaar in Leeuwarden te bewonderen. Met bijna honderd meesterwerken laat Icons: topstukken uit de National Portrait Gallery het complexe en fascinerende genre van de portretkunst zien. Kunstenaars wereldwijd – onder wie Peter Paul Rubens, Andy Warhol en Marlene Dumas – schilderden of tekenden invloedrijke mannen en vrouwen uit de geschiedenis, zoals William Shakespeare, Audrey Hepburn en David Beckham.

Van 11 september 2021 tot en met 9 januari 2022 in het Fries Museum. friesmuseum.nl

Gezondheidapps

Ontspannen, trainen en vasten

Genoeg beweging, gevarieerde voeding en de nodige ontspanning
vormen de basis voor een gezonde lifestyle. Deze drie apps helpen daarbij.

Insight Time

Dit is dé app voor ultieme ontspanning. Leer mediteren en uw gedachten tot rust te brengen met een enorm aanbod aan meditatiesessies, rustgevende muziektracks en interessante podcasts. Daarnaast kunt u live meedoen met yogalessen.

Gratis en geschikt voor Android en iOS.

 

Workout Trainer

Altijd al een personal trainer willen hebben? Workout Trainer biedt duizenden gratis trainingen en work-outs onder leiding van deskundige coaches. De oefeningen worden uitgelegd aan de hand van audio-, foto- en video- instructies. Kies uit verschillende levels: van beginnende sporter tot atleet.

Gratis en geschikt voor Android en iOS.

Zero

Intermittent fasting is populair en kent meerdere gezondheidsvoordelen. De app Zero helpt vasten gemakkelijker en inzichtelijk te maken. Kies uit de verschillende programma’s, waaronder de bekende 16/8-variant. De app heeft ook interessante wetenschappelijke content.

Gratis en geschikt voor Android en iOS.

Fotoboek

EEN ODE AAN MOEDER NATUUR

In Mother laat natuurfotograaf Marsel van Oosten de pracht van Moeder Natuur zien in unieke foto’s. Als natuurliefhebber met een grote betrokkenheid bij onze planeet en haar bewoners probeert hij de lezer te inspireren om zelf ook in actie te komen. In zijn fotografie benadrukt hij de noodzaak van de bescherming van de aarde. Reis door vijf continenten en laat u betoveren door zijn vakmanschap.

€ 85. Fontaine Uitgevers. 

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send