WELKOM

Vastberaden in
duurzaamheid

lees verder

Het voorjaar is begonnen! En hoewel we genieten van de bloesem in de bomen en de eerste zonnestralen, gaan onze gedachten uit naar de situatie in Oekraïne en het onvoorstelbare menselijk leed dat daar plaatsvindt. Wij hopen, ongetwijfeld net als u, op een spoedig einde van deze oorlog.

Met het vervallen van de reisrestricties is de vraag naar vliegreizen weer enorm toegenomen en met de start van de lente lanceren we een aantal mooie initiatieven. We weten dat luchtvaartmaatschappijen een grote verantwoordelijkheid hebben als het aankomt op duurzaam reizen en wij zijn vastberaden om een leidende rol te nemen in de transitie naar een duurzamere toekomst. Zo wordt vanaf begin dit jaar op elke vlucht, met vertrek uit Amsterdam, standaard een kleine hoeveelheid Sustainable Aviation Fuel (SAF) bijgemengd. Omdat de prijs hiervoor hoger is dan die van reguliere brandstof, rekent KLM een kleine bijdrage per verkocht ticket. U vermindert hiermee direct de CO₂-uitstoot van uw vlucht. Daarnaast hebben we met de order van de nieuwe Airbus A320neo family-vliegtuigen een belangrijke stap gezet in het verder verduurzamen van onze werkwijze. De Airbus A320neo family-vliegtuigen zorgen voor een vermindering van het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot van 15 procent ten opzichte van de huidige generatie vliegtuigen.

Dit tezamen met het gebruik van SAF levert een belangrijke bijdrage aan het bereiken van de klimaatdoelen van Parijs. Naast het belang van een verantwoorde en duurzame manier van reizen, zetten we ons elke dag in om de totale klantervaring en de aandacht voor gezondheid en welzijn continu te verbeteren. We zijn er dan ook trots op dat we door APEX de World Class Award 2022 toegekend hebben gekregen als beste luchtvaartmaatschappij voor passagiers. Ook het komende jaar blijven wij ons inzetten om veilig, duurzaam en comfortabel reizen mogelijk te maken voor momenten die ertoe doen. Deze editie lichten we weer een aantal bijzondere bestemmingen voor u uit. Zo nemen we u mee naar de groene rijkdom van Costa Rica, bezoeken we het bruisende Bangkok en reizen we af naar het verrassende Oslo, waar de ruige natuur altijd om de hoek ligt.

Veel leesplezier!

Bas Gerressen
Directeur KLM Nederland

Uitgave KLM Nederland Concept & realisatie Hearst Create Digital design & realisatie DutchGiraffe | Digital Creatives & WPMagazines Contentmanager KLM Sharida van Wageningen Content Director Alexandra de Jong Art Director Karon Lastdrager Content Lead Charlotte Latten Beeldredacteur Monique Kolmeijer Client Service Director Erik-Jan Sanders Content Creator Anouk Bowman Contributors Priscilla Borgers, Evelyn van Driel, Ester Gebuis, Denis Koval, Annemarie Maarhuis, Joy Storimans, Bas Strengers, Jurriaan Teulings, Joanne Wienen, Getty Images, Alamy, AWL Images, Shutterstock, Gallery Stock, ANP

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send