Check-in

De mooiste reisinspiratie voor uit én thuis

Barcelona

GASTRONOMIE & GEZELLIGHEID

De Nederlandse journalist Annebeth Vis is woonachtig in Barcelona. Ze schreef  verhalen en reisgidsen over de stad en is eigenaar van platform barcelonatips.nl

Wat maakt Barcelona zo’n fijne stad?

“Barcelona is een heel veelzijdige stad waar altijd wat te beleven is. Er is heel veel cultuur in de vorm van exposities, musea en architectuur. De stad heeft ook een enorm gastronomisch aanbod met fijne restaurants en gezellige tapasbarretjes. Daarnaast kan men vanuit de stad zo de natuur in, en dankzij het bruisende nachtleven is het er nooit saai.”

Hoe kan men Barcelona het best ontdekken?

“Op de fiets. Er is niet echt veel hoogteverschil en al fietsend kun je in korte tijd heel veel zien van de stad.”

Wat zijn de must-sees?

“De grote highlights zijn natuurlijk de Sagrada Família en Park Güell. Wel toeristisch, maar zo bijzonder dat je ze niet kunt overslaan. Net als de gotische buurt, La Barceloneta of de oude haven. Ik denk dat het ook leuk is om juist plekken buiten het toeristische aanbod te ontdekken. Persoonlijk vind ik het oude ziekenhuis Hospital de Sant Pau bijvoorbeeld fantastisch.”

Naar Barcelona

Vluchtduur 2 uur en 5 minuten.

BOEK JE REIS

Naar Barcelona vanaf 7.500 Miles.

MILES

Fotoboek

Ode aan Azië

Vissers in Sri Lanka, rendiernomaden in het uiterste noorden van Mongolië, de bruisende metropool Tokio en de ongetemde wildernis van de Himalaya; vlak voor de pandemie reisden Patrick Pichler en Alexa Schels door acht landen in Azië en legden ze in woord en beeld vast wat ze tegenkwamen. Dit koffietafelboek, vol prachtige foto’s en inspirerende verhalen over persoonlijke ontmoetingen, is het resultaat.

Far far east. A tribute to faraway Asia. € 39,90. teNeues Media

Reisgadget

Stijlvol verantwoord

Een ijzersterke handbagagekoffer van duurzaam materiaal die er ook nog eens gelikt uitziet: dat is in een notendop wat de drie mannen achter het Nederlandse label Nortvi misten. Daarom besloten ze ’m zelf maar te maken. De koffers hebben veel opbergruimte en geluidloze wieltjes en er is ook een versie met een waterbestendig voorvak. Handig om een laptop of vloeistoffen in op te bergen. Met elke aankoop wordt een donatie gedaan aan het Wereld Natuur Fonds.

Vanaf € 169. nortvi.com

Expo

LEREN ZIEN

Na Helsinki, Seoul en Kaapstad mag Valencia zich dit jaar officieel ‘wereldhoofdstad van design’ noemen. In dat kader vindt in IVAM, het instituut voor moderne kunst, de expositie Anni and Josef Albers. Art and life plaats. Beiden opgeleid aan Bauhaus, deelde dit kunstenaarsechtpaar de overtuiging dat kunst de wereld kan veranderen, als we onszelf maar toestaan om daadwerkelijk te zíén. Dit retrospectief op hun leven en werk was eerder al in Parijs te zien en kreeg veel lovende recensies.
Van 17 feb t/m 20 juni in het IVAM in Valencia. ivam.es

Italië • Frankrijk • Spanje

3X WANDELAVONTUUR

Wandelen werd in de pandemie een nationale hobby. Deze routes zijn de moeite waard.

Panoramische huttentocht

De Dolorama is een vierdaagse huttentocht door de Italiaanse Dolomieten. De zestig kilometer lange route leidt in vier etappes langs machtige bergketens en geweldige vergezichten. Doordat de paden slechts licht glooiend zijn, is de tocht ook voor beginners goed te doen.

suedtirol.info/nl

Alleen maar hoogtepunten

La Chapelle-d’Abondance, vlak bij de Zwitserse grens, is in de winter een van de twaalf stations van het beroemde Portes du Soleil-skigebied. In de zomer is het er geweldig wandelen, bijvoorbeeld naar de top van Cornettes de Bise, waar u uitkijkt op zowel het Meer van Genève als de Mont Blanc.

lachapelledabondance-tourisme.com

Pelgrim voor even

Wie de volledige ‘camino’ naar Santiago de Compostella wil lopen, is maanden bezig. Daarom lopen veel wandelaars slechts een deel. Het stuk tussen Irún en Bilbao – onderdeel van de noordelijke route – staat bekend als het mooist. Dwars door Spaans Baskenland, met aan de ene kant de Atlantische Oceaan en aan de andere kant de bergen.

santiago.nl

App

Time to momo

Het zijn de onontdekte, authentieke plekken die een stedentrip onvergetelijk maken, aldus reisplatform Momo. Uit die filosofie is hun app geboren. Voer uw wensen en interesses in en kies naar welke stad de reis gaat en er verschijnt een lange lijst met originele tips, speciaal op u toegepast; van dat ene koffietentje waar ze de beste cappuccino schenken tot een kleinschalig boetiekhotel dat bijna niemand kent.
Gratis voor Apple en Android. 

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send