ADVERTORIAL

Schatkamer Singapore

Singapore, gelegen in het hart van Azië, is een bruisende stad waar chique rooftopbars, kleurrijke streetart, botanische tuinen, wolkenkrabbers en hippe koffietentjes elkaar afwisselen.
Gaat u mee op ontdekkingsreis?

Tuinstad

Dankzij de groene ruimtes en parken  verspreid over het hele eiland, heeft Singapore de reputatie een stad ín een  tuin te zijn. Een van de beste plekken  om Moeder Natuur te verkennen, zijn  de Singapore Botanic Gardens: dit  UNESCO-werelderfgoed herbergt  prachtige tropische  ora, een  uitgestrekt regenwoud en meer dan  duizend orchideeën. U kunt zich ook  laven aan de schoonheid van de  natuur in de Gardens by the Bay, dat  in 2022 zijn 10e verjaardag viert. En de  stadstaat biedt nog veel meer  mogelijkheden om je te verdiepen in  de liefde voor de natuur. Als voor stander van de farm-to-table beweging in Singapore, is Edible  Garden City een geweldige plek om in  contact te komen met lokale boeren en  om voorlichting te krijgen over  duurzame landbouwpraktijken.

Caleidoscoop van culturen

Van tempels, moskeeën en kerken die  naast elkaar staan, tot de diverse  groepen mensen die ze bezoeken;  Singapore is een caleidoscoop van  gemeenschappen. Historische en  hedendaagse architectuur staat zij  aan zij in de stad die het verleden viert  en de toekomst omarmt. Van de met  lantaarns versierde straten van  Chinatown tot de bloemenslingers en  kruidengeuren van Little India en het adembenemende architecturale  complex van Marina Bay Sands: ze  maken van Singapore een schatkamer  aan inspiratie. De eetcultuur van de  Lion City weerspiegelt dit multiculturele erfgoed zeer treffend: de smeltkroes van de Chinese, Maleisische, Indiase, Peranakan en Europese keuken heeft een culinair aanbod met voor ieder wat wils.

Verborgen juweeltjes

Naast een scala aan attracties, herbergt de Lion City een reeks verborgen juweeltjes, rustige plekjes en verbazingwekkende groene ruimtes om tot rust te komen. Neem  een pauze en vaar naar de zuidelijke eilanden zoals St John’s Island en Kusu Island. Als u het natuurlijke erfgoed van Singapore wilt verkennen, bezoek dan zeker Pulau Ubin in het  noordoosten, een ongerept eiland reservaat vol met inheemse flora en fauna en een walhalla voor ontdek ontkingsreizigers.

 

 

Meer weten?
Voor meer informatie volg @VisitSingapore op Facebook
visitsingapore.com

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send